Sphinx

Aan de basis van Sphinx staat de beroemde Maastrichtenaar Petrus Regout (1801-1878), die een handel in glas, kristal en aardewerk begon tijdens een van de moeilijkste periodes die de stad gekend heeft. Tot die tijd was Maastricht het toneel van vele bezettingen en belegeringen, onder ander door Franse en Spaanse troepen.

De Belgische opstand in 1830 maakte de aanvoer van grondstoffen naar Maastricht bijna onmogelijk, maar in 1834 verbeterde de situatie. Petrus Regout begon met eigen productie in een stoomglasfabriek. Deze floreerde zo goed dat hij daar snel een glasblazerij aan toe kon voegen. Het pionierswerk van Regout markeert het begin van de industriƫle revolutie in Nederland. Daarna voltrok de ontwikkeling zich in een snel tempo.

Ga naar de website van Sphinx

Belangrijk!

Vanwege de actuele maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de showroom uitsluitend geopend voor bezoekers die een afspraak hebben met een van onze adviseurs. Wij verzoeken alle bezoekers om zich bij binnenkomst te melden bij onze receptie.

Wij begroeten u graag op gepaste afstand (1.5 meter) Wij vragen u om tijdens uw bezoek deze afstand ten opzichte van onze medewerkers te respecteren.

Mocht u verkouden zijn, hoesten of griepachtige klachten hebben, dan willen we u vragen om uw afspraak in de showroom te annuleren en een andere keer langs te komen. Dit om onze andere klanten en onze medewerkers een veilig gevoel te geven.

Dank voor uw begrip