Hansa

Van een traditioneel, ambachtelijk bedrijf voor de sanitairvakhandel evolueerde HANSA naar gerenommeerd aanbieder van kwaliteitsmerken. HANSA veroverde zich een plaats in de wereld van internationale A-merken met design badkamermengkranen, innovatieve douches en douchesystemen. Tegelijkertijd werd HANSA in het thuisland Duitsland voor de 17de maal op rij gekozen tot onbetwist winnaar in een vergelijkend prestatieonderzoek onder aanbieders van badkamerkranen. In dit onderzoek, de zogeheten ”markt intern Leistungsspiegel Sanitär-Armaturen”, worden de waarderingen van de sanitairvakhandel en installateurs gemeten. Daarmee blijft HANSA jaar in jaar uit “het nr. 1 merk voor de sanitairvakhandel” en betrouwbaar partner in de branche.

Sinds 1950 produceert HANSA Metallwerke AG badkamermengkranen. Door de decennia heen werd het bedrijf – in de traditie van het familiebedrijf – door zonen en neven van de oprichter uitgebreid tot marktleider in het thuisland en vooraanstaand leverancier in de rest van de wereld. Kranenseries als HANSARONDA en HANSAMIX werden tophits in de badkamer. Met de duurzame, functionele producten met een uitstekende prijs/prestatieverhouding, de nauwe betrokkenheid bij de vakhandel en de eindgebruiker en niet in de laatste plaats door het uitgebreide serviceaanbod, kreeg HANSA al snel een sterke reputatie in de sanitairbranche.

De invoering van de innovatieve designmengkraan HANSAMURANO in het jaar 2003, vormde de basis voor de nieuwe richting van HANSA. Naast functionele, duurzame kwaliteit en techniek, legde HANSA meer nadruk op de emotionele beleving van water. Met de nieuwe slagzin ”Experience water” richt HANSA zich op de ontwikkeling en productie van designgeoriënteerde, fascinerende en functionele badkamerkranen die gezien kunnen worden als mijlpalen in de geschiedenis van de badkamerkraan. HANSA zette voor het eerst niet alleen de kraan zelf, maar vooral het water in het middelpunt van de belangstelling. Door speciaal ontwikkelde perlators, open wateruitlopen en een kleurrijke visualisering en enscenering van water.

De eerste Hansa-Premiummengkraan HANSAMURANO werd direct bekroond met vele designonderscheidingen. Twee jaar later, in 2005, presenteerde HANSA vier nieuwe designseries: HANSACANYON, HANSAMOTION, HANSARONDA STYLE en HANSAMURANO E. Ook deze kranen werden bekroond met diverse designprijzen. In hetzelfde jaar introduceerde HANSA het HANSACOLOURSHOWER douchesysteem met ingebouwde LED-verlichting in de douchekop.Dit zorgde voor lichteffecten in het totale kleurenspectrum. Ook deze introductie bewijst de innovatieve kracht van de onderneming. In 2006 bouwt HANSA met succes voort op de ingeslagen weg en breidt de wereld van waterbeleving verder uit met innovatieve douches en douchesystemen. In de elegante douchekop met de dubbele functie – HANSA2DAY – vindt een volledig nieuw concept haar toepassing. Door een eenvoudig kantelmechanisme kan tussen een stimulerende naaldstraal en een weldadige waterval gekozen worden. De schotelgrote handdouche HANSAXL, de HANSABASIC JET handdouche met 1, 2 of 3 straalvarianten en het flexibele douchesysteem HANSAJET positioneren HANSA ook sterk in het segment van handdouches en douchesystemen. Ook op het gebied van designbadkamerkranen biedt HANSA in het jaar 2006 wat nieuws: de editie Cenedese binnen het HANSAMURANO-assortiment. Met een keuze uit kleurrijke glazen schalen die op het glasblazerseiland Murano ambachtelijk worden geproduceerd. Het karakter van de zes kleurrijke varianten wordt nog versterkt door een keuze uit bijpassende kraanhuizen in chroom, goud of platina.

Met de uitbreiding van het assortiment en de onderscheidende designkranen speelt HANSA steeds sterker in op de wensen en behoeften van de eindgebruiker. Sanitairvakhandel en groothandel profiteren van een omvangrijk, hoogwaardig productaanbod voor elke smaak en elk budget. Alle producten die onze fabriek verlaten, voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaards, waarmee HANSA zich de afgelopen decennia een stevige positie heeft verworven.

Kwaliteit

Sinds HANSA 100 jaar geleden werd opgericht, staan merk en onderneming voor algehele kwaliteit. De markt in ieder opzicht de beste kwaliteit te leveren: Dat is een belofte, waarop u ons al tientallen jaren beoordeelt en die wij nog steeds even intensief als nauwgezet nakomen. Met producten, die qua ontwerp, materiaal, verwerking en techniek altijd weer nieuwe normen definiëren. En met onze diensten, die wij aan al onze marktpartners ter beschikking stellen.

Dat wij aan deze hoge eisen voldoen, wordt aangetoond met een buitengewone serie prijzen: De lezers van „markt intern”, de branche-informatieservice voor de Duitse Sanitairvakhandel, heeft HANSA tijdens het tweejaarlijkse „Kwaliteitsspiegel sanitair armaturen” ook in 2010 weer tot „vakhandwerkpartner nr. 1″ gekozen – voor de 17e keer op rij!

Dat is de bevestiging van onze betrokkenheid en biedt u alle zekerheid. Het wederzijdse vertrouwen dat daardoor ontstaat, is de kracht die het merk HANSA zo sterk maakt – en u daarmee ook de zekerheid voor de toekomst biedt.

Bekijk hier de website van Hansa

Belangrijk!

Vanwege de actuele maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is de showroom uitsluitend geopend voor bezoekers die een afspraak hebben met een van onze adviseurs. Wij verzoeken alle bezoekers om zich bij binnenkomst te melden bij onze receptie.

Wij begroeten u graag op gepaste afstand (1.5 meter) Wij vragen u om tijdens uw bezoek deze afstand ten opzichte van onze medewerkers te respecteren.

Mocht u verkouden zijn, hoesten of griepachtige klachten hebben, dan willen we u vragen om uw afspraak in de showroom te annuleren en een andere keer langs te komen. Dit om onze andere klanten en onze medewerkers een veilig gevoel te geven.

Dank voor uw begrip